Wat ik doe

energie in ontwikkeling van individuen

Vragen die bij jou kunnen spelen en waar ik je in kan begeleiden zijn:

- Hoe kan het dat ik iedere keer in dezelfde patronen blijf stappen en niet verder lijk te komen?

- Ik voel dat er iets moet veranderen om het vol te kunnen houden, maar ik overzie niet hoe. Wat kan ik doen om de balans voor mezelf te houden?

- Ik heb het gevoel geleefd te worden; hoe kan ik zelf weer aan het stuur komen te zitten?

- Ik doe dit werk nu al een tijd, maar ik weet het even niet meer. Wat wil ik nou ECHT? Waar liggen mijn talenten en hoe geef ik die meer ruimte in mijn werk en privé situatie?

- Ik merk dat ik in de communicatie met anderen vastloop. Hoe kan ik duidelijk maken hoe 'het' werkt bij mij?

Een individuele begeleiding van jouw ontwikkeling kunnen we samen in verschillende vormen ​gieten. Afhankelijk van wat jij nodig hebt en waar jij je goed bij voelt. 

  • coachtraject: we doen een intake, spreken ongeveer 6 keer af en sluiten samen af. De eerste keren zitten de afspraken dichter op elkaar, zodat we door kunnen pakken. Daarna nemen we meer tijd tussen de afspraken, zodat het beklijven kan. Ik vind het fijn om een half jaar, jaar later nog een 'APK' te doen: hoe gaat het nu? 

  • duo coaching: in mijn netwerk werk ik samen met andere coaches, ieder met een andere kijk dan ik. Soms is het zinvol om beide perspectieven te verweven in een coachtraject. We hebben een gezamenlijke intake, sluiten gezamenlijk af en tussendoor spreek je ons om-en-om. Wij zorgen voor een goede overdracht, zodat jij alleen maar kunt profiteren van de aanvulling.

  • 1 dag JOU: In 1 dag zijn we intensief met jou aan de slag. Voorafgaand aan de afspraak stuur ik jou 'huiswerk', zodat we input hebben om mee te werken. Ik gebruik verschillende materialen om jou inzicht te geven. Na inzicht ontstaat vaak behoefte aan praktische invulling; hoe ga ik dit nou doen in de dagelijkse praktijk? Na een gezonde lunch en een wandeling in de buitenlucht gaan we hiermee verder. 

energie in ontwikkeling van teams

Teams verliezen soms hun energie in de samenwerking. Soms kunnen ze überhaupt niet tot een prettige gezamenlijke energie of samenwerking komen. Ze zijn samengevoegd uit eerder bestaande teams, er is een nieuwe manier van werken gekozen, er is een nieuwe leidinggevende en/ of de inhoud van hun werk is veranderd. Ook privé- ervaringen van teamleden kunnen van invloed zijn op de samenwerking binnen het team. Hij/zij staat anders in het leven en beleeft zijn/ haar werk (tijdelijk) anders; dit heeft invloed op de samenwerking..

Vragen vanuit teams waar ik mee aan de slag ga, zijn:

- we lopen vast in de samenwerking; hoe komen we hieraan voorbij?

- er is geen vertrouwen (meer) in elkaar; hoe pakken we dit weer op?

- we willen de samenwerking graag verder optimaliseren; hoe doen we dat?

- ik zou graag ieders talenten en kwaliteiten beter benutten binnen het team; hoe kunnen we deze inzichtelijk maken en benutten?

- hoe motiveer ik mijn medewerkers om zelf na te gaan denken over hun toekomst en ontwikkeling, zodat ze mee kunnen bewegen in de ontwikkelingen die de markt van ons vraagt?

- onze teammanagers weten elkaar moeilijk te vinden, maar hebben wel behoefte aan intervisie. Kunnen zij begeleid worden zodat ze dit verder zelf vorm kunnen gaan geven in de toekomst? 

In de begeleiding van teams ontwerp ik altijd samen met de leidinggevende en betrokkenen de aanpak. Ik spreek daartoe de teamleden en leidinggevende individueel over hun beeld van de samenwerking en behoefte. 

 

mindful run 

Met MindfulRun of MindfulWalk ontdek je hoe je met meer plezier en met meer bewust-zijn kunt hardlopen of wandelen. MindfulRun is géén hardloopcursus. We gaan niet voor de kilometers, maar rennen wat past bij jou als deelnemer. Voor de een is dat meer dan voor de ander.. We besteden aandacht aan aandacht :-) Aan ademhaling, aan looptechniek, aan Mindfulness. MindfulRun is niet zweverig, maar lekker nuchter. Plezier maken terwijl je ondertussen met meer aandacht voor je omgeving en jezelf leert rennen. Je kunt mij een mail sturen als je je wilt opgeven voor de MindfulRun cursus. Op de site www.mindfulrun.nl kun je eventueel meer informatie vinden en je opgeven voor mijn cursussen. 

Ik ben zowel gecertificeerd MindfulRun- als MindfulWalk-instructeur