top of page

Waarom

Er is een kentering gaande in de maatschappij

Het besef dat de manier waarop we dingen altijd gedaan hebben ons veel gebracht heeft, maar niet langer houdbaar is. Het is voelbaar. De volgende generatie (en…soms pijnlijk duidelijk, soms subtiel, wij zelf ook) laat ons een duidelijke behoefte zien aan iets anders.

En alles dat wij hoeven te doen is voorleven, aandacht geven, ruimte maken…

 

Waarom ik doe wat ik doe is omdat ik sterk voel dat ik, in mijn kleine cirkel van invloed, bij wil dragen aan balans. Aan niet alleen aandacht voor beter en verder, maar ook aan bewust keuzes maken, aan wat voor jou(w organisatie) bijdraagt, aan doen waar je echt gelukkig van wordt en waar je, samen of alleen, écht beter van wordt.

Steeds grotere behoefte aan aandacht voor gevoel

In een samenleving waar langere tijd geïnvesteerd is in versnelling, verbetering en productie, staan we op het punt van de golfbeweging de andere kant op. Meer dan ooit is er behoefte aan mindfulness, yoga, meditatie en retreats. En dat is niet voor niks. We voelen dat er aandacht nodig is voor bezinning, maar weten dit nog niet altijd in te passen in ons dagelijkse doen en laten. 

In mijn werkende leven, evenals in mijn privéleven, merk ik dat er in de samenleving een steeds grotere behoefte is aan een tegenhanger van de veelheid. We hebben het goed maar raken soms ver verwijderd van wat ons drijft, gelukkig maakt en vult. 

 

De ruimte die je nodig hebt

Maar…hoe doe je dat, aandacht geven aan je gevoel en tegelijkertijd aandacht en energie houden voor al het andere? Hoe blijf je jezelf en/of jouw team ontwikkelen zonder dat je voorbijgaat aan de ruimte die je nodig hebt om te komen tot ontspanning? 

Hoe kun je jouw beperkende gedachten en gevoelens omzetten in energie en beweging in een richting die ligt bij wat jij hebt te doen?

Hoe kun je optimaal profiteren van wat er in potentie aanwezig is, in jouw team, in jezelf? Hoe richt je je aandacht op ontwikkeling in de richting die daar vorm aan kan geven zonder voorbij te gaan aan zaken die moeten? Dat zoek ik graag samen met jou uit. En dáár ligt dan weer mijn passie.... :-)

bottom of page